Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax innan sextiden på fredagsmorgonen ringde larmades polisen efter att en person påträffat en skottskadad person på Adolfsbergs centrum. Foto: Johan Nilsson/TT

Man död efter skottlossning i Helsingborg – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen greps flera personer misstänkta för inblandning i mordet på en man i Adolfsberg i Helsingborg. Sju personer har nu anhållits.

– Vi tog in dem på förhör eftersom att vi trodde att de hade uppgifter som är intressanta för utredningen. Det ledde fram till att vi grep dem, säger Christian Nordin, lokalpolisområdeschef Helsingborg.

Han vill inte säga exakt vad de misstänks för. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att fem personer har anhållits. Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad ska sammanlagt sju personer ha anhållits.

Larmet inkom till polisen klockan 05.47 från Södra Hunnetorpsvägen. På platsen anträffas en man i 30-årsåldern som skjutits till döds.

– Han är känd av oss sedan tidigare. Närmare än så kan jag inte kommentera det, säger Christian Nordin.

Därför är anhöriga inte underrättade

Mannen som anträffades skadad avled på platsen. Hans anhöriga är inte underrättade men Katarina Rusin, presstalesperson i polisregion Syd, säger att utredarna gjort en unik bedömning och gått ut med informationen trots det.

– Det är en bedömning som gjorts i det här enskilda fallet. Exakt varför kan jag inte gå in på, säger hon.

Förskola hölls stängd

Adolfina förskola som ligger i området hölls stängd på fredagen och föräldrarna fick hålla barnen hemma då skolan inte är tillgänglig, bekräftar rektorn för SVT.

Från fredag och under helgen kommer polisen att bevaka områdena Adolfsberg och Rosengården med drönare, men det var planerat redan innan morgonens skottlossning. Det kan däremot vara till hjälp i utredningsarbetet kring det misstänkta mordet.

– Det är till stor hjälp i jakten på gärningsmannen, säger Christian Nordin.

Väntar ni er att det kan ske någon hämndaktion?

– Om det sker en skjutning eller sprängning sker det oftast något i närtid, enligt forskning. Men vi ser detta som en isolerad händelse och får se var det landar, säger Christian Nordin.

Vid lunchtid meddelade polisen att avspärrningarna är hävda.

SVT:s reporter Tomas Olsson rapporterade från platsen på morgonen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker är i Helsingborg efter den misstänkta skottlossningen där en man avled. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.