Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– För vissa personer är det lätt att gå runt med en pistol och använda den. Det är obegripligt, säger Gülcan Çevik som bor i området där flera lägenheter besköts. Foto: SVT

Skottlossning mot flera lägenheter på Västra Berga i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera lägenheter träffades av skott i området Västra Berga i Helsingborg under söndagseftermiddagen. Polisen utreder nu händelsen som försök till mord.

– Jag hörde tre höga smällar, berättar en kvinna som blev vittne till händelsen.

Polisen fick in larm om höga smällar på Kadettgatan i Helsingborg klockan 14.37 på söndagen. På plats kunde de konstatera att flera lägenheter var beskjutna.

– Vi har inte antalet lägenheter nu, men det är flera som har skotthål, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Det ska varit minst en person i en av lägenheterna som blev träffade men personen ska inte ha blivit skadad, enligt polisen. De ska heller inte ha påträffat någon annan skadad i området.

Vittne hörde tre smällar

Ett stort område spärrades av runt en innergård. En polishelikopter, flera polispatruller och kriminaltekniker sökte av platsen, enligt SVT:s reporter på plats.

En kvinna som vill vara anonym blev vittne till händelsen när hon skulle ut med sin barnvagn. Hon berättar för SVT:s reporter att det small tre gånger.

– När jag sen vände mig om såg jag tre mörkklädda personer försvinna på elsparkcyklar, säger hon.

Ett stort område är avspärrat och polishelikoptrar surrar i luften enligt SVT:s reporter på plats. Foto: Winnie Gravlund/SVT

Kom hem till avspärrningar

Gülcan Çevik bor i området sedan ett år tillbaka. Hon har känt sig trygg och blev chockad när hon såg avspärrningarna. 

– För vissa personer är det lätt att gå runt med en pistol och använda den. Det är obegripligt, säger hon i klippet ovan.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.