Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polischefen Karim Ottosson tror att det kan handla om en konflikt mellan kriminella – hör honom berätta i klippet. Foto: Caroline Martos/SVT

Skottlossning i Helsingborg – två män skadade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en misstänkt skottlossning i ett industriområde söder om Välaskogen i Helsingborg under torsdagen. Två män i 25-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus.

Skottlossningen ska ha skett inomhus i en industrilokal strax före lunchtid.

- Vi skickade patrull till platsen som hittade två personer som har skadats i samband med en skottlossning, säger Filip Annas presskommunikatör på polisen.

Enligt polisen är det två män i 25-årsåldern som blivit skjutna och händelsen rubriceras som försök till mord.

Skottlossningen inträffade i ett industriområde i Helsingborg. Foto: Caroline Martos/SVT

En anhållen

En person ska senare på torsdagen ha anhållits misstänkt för skjutningen, rapporterar P4 Malmöhus. Personen misstänks för mordförsök alternativt försök till dråp.

Allvarliga skador

Polisen var på plats vid sjukhuset i Helsingborg där de två männen vårdas. Enligt Region Skåne hade de allvarliga skador.

– Vi är på plats för att hålla förhör med de drabbade när de är möjligt och även för att bibehålla lugnet, säger Katarina Rusin, polisens presskommunikatör.

Vid klockan 14 hade männen kunnat höras av polis. Under fredagen meddelades att männens skador inte bedömdes vara allvarliga längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.