Misstänkta för kidnappning har varit häktade i tre månader

Publicerad

En kvinna och två män har suttit häktade sedan 10 juli misstänkta för bland annat kidnappning. Allting uppdagades efter att förbipasserande hittade en blodig man liggandes utomhus i norra delarna av Helsingborg i början av juni.

En lördagsmorgon i början av juli låg mannen blodig i Helsingborg. Några förbipasserande hittade honom och larmade polisen.

Dagarna därefter häktades två män, 35 och 37 år gamla samt en 32-årig kvinna av Helsingborgs tingsrätt misstänkta för människorov. Alla tre är dömda sedan tidigare för olika brott.

Omhäktades under tisdagen

Sedan dess har de omhäktats flera gånger och sitter häktade än i dag. Åtalstiden, alltså tiden för förundersökningen, har förlängts flera gånger och brottsmisstankar har lagts till. Senaste omhäktningen i fallet var under tisdagen.

Kvinnan är tillsammans med 35-åringen misstänkt för två fall av människorov, samt synnerligen grov misshandel, grov misshandel och försök till utpressning. 37-åringen är misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.