Jonas Rosberg, yttre befäl. Foto: Johanna Olofsson

Polisen om mordet i Helsingborg: ”Kan ske var som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen sköts en man i 20-årsåldern till döds på Ragnvallavägen i Helsingborg. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

I samband med skjutningen inkom ett larm om en krock, och en bil som brann i närheten av brottsplatsen.

– I nuläget så är det oklart om det finns någon koppling mellan de olika brotten, säger Jonas Rosberg, yttre befäl i Helsingborg.

Sköts med ett handeldvapen

Under torsdagen hade polisen inte gripit någon misstänkt gärningsman. Om det handlar om en eller flera gärningsmän vill polisen inte kommentera, men de berättar att mannen mördades med ett handeldvapen.

Det finns uppgifter om att mannen som mördades har kopplingar till kriminella nätverk, men polisen är förtegen med detaljer.

– Det finns eventuellt kopplingar, men på vilket sätt vill jag inte uttala mig om, säger Jonas Rosberg.

”Kan även ske inom idyller”

Området där mordet skedde är ett bostadsområde där många barnfamiljer bor. Det här är den första allvarliga incidenten i området.

– Sådant här kan ske var som helst, det finns ingen anledning för allmänheten att oroa sig över att det ska ske hemma hos dem. Men sådana här händelser håller sig inte inom givna gränser, utan det kan ske även inom idyller.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer