Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp, förstår att folk kan höja på ögonbrynen för att en motorbana vinner ett miljöpris, men han tycker inte det är oförtjänt. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Motorbanan Ring Knutstorp får miljöpris: ”Kan förstå att folk tycker det är märkligt”

Publicerad

Ring Knutstorp får Svalöv kommuns miljöpris 2020. Motorbanans del i utvecklingen av framtida bilar och drivmedel premieras av kommunen – även om båda parterna förstår det oväntade att ge en motorbana ett miljöpris.

Representanter från Svalövs kommun mötte upp Ring Knutstorps vd Magnus Öhrström på fredagen för att dela ut kommunens miljöpris till motorbanan.

– Jag kan förstå att folk tycker det är märkligt att en motorbana får ett miljöpris. Motorbanor generellt har en stor roll i framtidens bilutveckling och utveckling av drivmedel, och vi som sport är väldigt dåliga på att berätta detta, säger vd Magnus Öhrström.

Kommunen menar att Ring Knutstorp bland annat har arbetat med att minska sin miljöpåverkan så mycket som möjligt, samtidigt som de är en del av framtida fordonsutveckling.

Kommunen trycker också på att motorbanan planerar att anlägga en solcellspark som motivering till priset.

Ring Knutstorp var en av fyra nominerade till priset.

I videon hör du mer om motorbanans miljöarbete och varför de vann miljöpriset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer