Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kollegorna möttes av en chock när de fick se att deras arbetsplats utsatts för en sprängning. Hör även en närboende berätta om sin upplevelse, och hör vad polischefen har att säga. Foto: Teresia Loive/SVT

Explosion i företagshus i Helsingborg: De möttes av sprängd port när de kom till jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Fransisca Larsson kom som vanligt till jobbet på onsdagsmorgonen. Och möttes av krossade fönster och en entrédörr som var totalt söndersprängd.

– Jag fick en chock, berättar hon.

Fransisca Larsson och Elliot Rietz jobbar båda på samma arbetsplats, ett av flera företag i det hus på Landskronavägen som natten till onsdagen utsattes för ett sprängattentat.

Franscisca Larsson var först på plats på jobbet på morgonen. Och möttes av en totalförstörd arbetsplats. En kraftig detonation hade totalförstört entrén och flera fönster på både framsidan och baksidan av huset var utblåsta. Inomhus var möbler omkullvråkta.

Inga hot

– Jag var rädd att någon av mina arbetskamrater varit i huset när det hände men så var det inte.

Hon ringde till Elliot Rietz och berättade.

– Jag trodde först hon skojade, säger han.

Båda säger att företaget inte på något sätt fått motta hot före sprängningen.

Inga gripna

Polisen har fortfarande inte gripit några gärningspersoner.

– Vi har gjort teknisk undersökning och förhört vittnen. Nu fortsätter vi utredningen, säger Karim Ottosson, polischef i Helsingborg.

Förra veckan inträffade ytterligare en sprängning riktad mot ett företag på Kvarnstensgatan. Men just nu ser inte polisen något samband mellan de två händelserna.

Inga personer skadades i samband med sprängningen.

Hör de anställdas berättelse i klippet ovan och möt grannen Emma Karlsson som vaknade av smällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.