Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Tryggvesson och Nils Dahlvig berättar i videon om dokumentären ”Jesus i Örkelljunga” som handlar om hur de missionerar och sprider sitt budskap i Örkelljunga. Foto: SVT

Nils och Oscar lever för Jesus – skildras i nya dokumentären ”Jesus i Örkelljunga”

Uppdaterad
Publicerad

Nils Dahlvig och Oscar Tryggvesson är kända i Örkelljunga som de kristna vännerna som vill sprida sitt budskap. I dokumentären ”Jesus i Örkelljunga” skildras tron, samhörighet och deras vänskap.

Oscar Tryggvesson är född och uppvuxen i Örkelljunga där kyrkan spelat stor roll i hans liv, vännen Nils Dahlvig fann dock tron senare i livet och kände ett kall att flytta till orten.

För dem betyder den kristna tron allt och deras missionerande skildras i den nya dokumentären ”Jesus i Örkelljunga” av Gustav Hugosson och Andreas H Nilsson.

– Det är ovanligt i Sverige idag att prata om Jesus på ett sånt här öppet sätt och det kan nog väcka väldigt olika reaktioner, säger Nils Dahlvig.

Dokumentär om yngre frikyrkliga personer

Dokumentärfilmarna Gustav Hugosson och Andreas H Nilsson ville skildra yngre frikyrkliga personer och fick tips om vännerna i Örkelljunga.

– Vi lever ett liv som kanske inte så många gör, säger Oscar Tryggvesson.

Filmarna ville också göra en dokumentär om kristen tro ur en positiv synvinkel.

– Jag hoppas att människor ser Nils och Oscar och kan förstå dem och att dokumentären kan bredda och fördjupa bilden av att vara troende, säger Andreas H Nilsson.

Sänds i SVT Play och SVT2

Hur känns det nu när alla kommer kunna se den här dokumentären?

– Det är kört!, skrattar Nils Dalhvig.

Oscar Tryggvesson stämmer in:

– Det känns bra, spännande och pirrigt att se hur folk ska reagera.

På söndagen 2 april går dokumentären ”Jesus i Örkelljunga” att se i SVT Play och på SVT2 torsdagen den 6 april klockan 20:00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.