Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann Örtenholm-Persson på Civilförsvarsförbundet är en av de som ska bemanna en trygghetspunkt om det blir kris. Foto: Linda Ekström/SVT

Nio trygghetspunkter i Landskrona ska hjälpa till vid kris

Uppdaterad
Publicerad

Under den pågående beredskapsveckan lärs det ut överlevnadsknep i bunkern i Karlslundsparken i Landskrona. Dessutom informeras kommuninvånarna om de nio trygghetspunkter som ska kunna kickas igång vid en eventuell kris.

Beslut om de trygghetspunkter, där invånare vid en kris till bland annat ska kunna ladda en telefon eller få vatten, togs förra året.

– Det kan till exempel vara vid ett större elavbrott eller om vattnet försvinner, säger Carolina Osvalder, krisberedskapssamordnare på Landskrona stad.

Frivilliga ställer upp

Och vid en kris så blir det Ann Örtenholm-Persson och hennes vänner på frivilliga försvarorganisationer som ska hjälpa kommunen att bemanna trygghetspunkterna.

– Vi tränar ständigt på det här. Jag har jobbat med sjukvård innan, så det här är min förlängda arm nu som pensionär, säger Ann Örtenholm-Persson på Civilförsvarsförbundet.

Se mer Landskrona trygghetspunkter i inslaget ovan.

På nio platser i Landskrona kan allmänheten få hjälp om det uppstår en kris. Foto: Linda Ekström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.