Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runt Sundstorget i Helsingborg står både moderna och klassiska byggnader och det sistnämnda vill Alexander Svensson (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden med det borgerliga styret i staden se mer av. Foto: SVT/Cecilia Jönsson Silfversparre

Nu vill politikerna satsa på klassisk stil i Helsingborg

Publicerad

Allt fler vill se nybyggen i klassisk stil. Det hävdar de styrande samverkanspartierna i sin budget för nästa år och nu ska frågan utredas.

De senaste årens nyproduktion av bostäder har handlat om höga hus och hus med modern arkitektur. Som på Drottninghög, Söder och nya Oceanhamnen.

Men nu vill det borgerliga styret i Helsingborg – M, KD och L  tillsammans med SD -  se nybyggen i klassisik stil.

Finns efterfrågan

Det finns en efterfrågan på den stilen hos allmänheten, skriver partierna i sitt förslag till budget för nästa år. Dessutom förs motsvarande diskussion i andra städer. De styrande vill därför ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att reda ut var man skulle kunna bygga så i Helsingborg.

Men vad är klassisk stil?

Vi tog upp frågan med stadsbyggnadsnämndens ordförande Alexander Svensson (M) och några helsingborgare.

Se dem i vodden ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.