Foto: Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SE

Ny brandbomb mot tilltänkt flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Ett tilltänkt flyktingboende i Färingtofta i Klippans kommun utsattes på tisdagskvällen för ett brandattentat. En flaska med brinnande vätska och en bombattrapp kastades in i lokalen.

Branden inträffade strax innan klockan 21. Någon hade krossat en ruta i en entrédörr och kastat in en flaska med brännbar vätska.

– Branden tog sig i en matta. Så det var en mindre brand som mötte oss när vi anlände till platsen, säger P-O Hermansson, insatsledare vid Klippans räddningstjänst.

Bränder på asylboenden

Ingen person befann sig i lokalen när branden bröt ut och skadorna i hallen bedöms som lindriga. Räddningstjänst kunde snabbt släcka lågorna.

– Nu väntar vi på att polisen ska komma hit, säger P-O Hermansson till SVT Nyheter Skåne.

Förutom flaskan placerade någon dessutom något som ska föreställa en dynamitpjäs vid lokalen. På röret står orden 'Explosive' och 'TNT' skrivna.

Byggnaden har ännu inte tagits i bruk, men enligt uppgifter från räddningstjänst till polisen kan den komma att användas som flyktingboende framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder på asylboenden

Mer i ämnet