Foto: Helsingborgs Stad

Nytt oceanbad i Helsingborg

Publicerad

Till sommaren får helsingborgarna ett nytt bad – mitt ute i Oceanhamnen.

Det finns gott om stränder i Helsingborg. Men nu får helsingborgarna också ett flytande havsbad. Till sommaren ska det vara klart och det ska ligga i Oceanhamnen.

Den nya badattraktionen ska byggas med hjälp av betongmoduler som bildar en koppling till mellan Oslopiren och Oceanpiren. Ett trädäck på omkring 790 kvadratmeter med bland annat soldäck bildar ram runt betongmodulerna, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Havsbadet ska rymma flera pooler – en djuphavspool med hoppbassäng, en motionsbassäng och en särskild bassäng för barn.

Och utbildade badvakter ska övervaka det hela.

Tjänligt vatten

I somras hade Helsingborgs kommun problem med otjänligt vatten på flera stränder. Men inte här.

– Alla våra mätningar visade på tjänligt vatten, säger Christian Orsing (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, till SVT Nyheter Helsingborg.

Varför bygger ni en djuphavspool när staden har så många stränder?

– Helsingborg är en kust- och vattenstad och vi har funderat på hur vi ska ta vattnet till människorna. Det här blir ju en del av det nya bostadsområdet H+ och dessutom närmaste kust för alla som bor på Söder, säger Christian Orsing.

Badet kommer totalt att kosta 15 miljoner kronor. Pengarna finns avsatta i stadens investeringsbudget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.