Foto: Hanna Franzén/TT

Offret för kidnappning i Helsingborg lyckades larma anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer, den yngsta 17 år, misstänks för att ha kidnappat en man i Helsingborg och fört honom till en ödegård i Bara. Där ska de ha försökt pressa honom på över 100 000 kronor.

Polisen har nu förhört de sex anhållna efter den stora polisinsatsen i bokskogen i Bara, utanför Malmö, under natten till torsdagen. Samtliga nekar till anklagelserna om människorov och försök till utpressning.

Kammaråklagare Linda Jeppsson Linderström kan nu berätta mer om händelseförloppet. Offret för kidnappningen, en 35-årig man från nordvästskåne, har sagt att han blev kidnappad vid ett matsälle i Ättekulla utanför Helsingborg vid 22-tiden på onsdagskvällen.

Fördes till ödegård

Sex personer ska ha fört honom till en ödegård i bokskogen i Bara. Där ska de ha pressat honom att betala en påstådd skuld på över 100 000 kronor, enligt Linda Jeppsson Linderström, som inte vill säga om mannen utsattes för våld.

– Det är uppgifter jag inte vill gå in på. Han mår i alla fall fysiskt bra, säger hon.

– På något sätt har han fått tillgång till en telefon och ring anhöriga. De kontaktade polisen, säger Linda Jeppsson Linderström.

Fritogs av polisen

Vid kl ett på natten kunde mannen fritas efter en polisinsats i bokskogen.

De sex misstänkta personerna är hemmahörande i Malmö och Borås. Den yngsta personen är 17 år och de flesta andra i 20-årsåldern.

Åklagarmyndigheten meddelar på söndagen att de misstänka släpps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.