Olof Lindqvist blir Dunkers nya verksamhetschef Foto: Ola Kjelbye

Olof Lindqvist blir Dunkers nya verksamhetschef

Uppdaterad
Publicerad

Olof Lindqvist, regissör och tidigare teaterchef blir ny verksamhetschef för Dunkers kulturhus när Katti Hoflin lämar posten.

Hösten 2014 meddelade Katti Hoflin att hon slutar som verksamhetschef för kulturhuset. Ersättare blir Olof Lindqvist, enligt ett pressmeddelande från Dunkers.

Han kommer från en tjänst som förvaltningschef i Marks kommun och har även regisserat för Malmö Stadsteater. 2006-2013 var han teaterchef för Regionteater Väst.

–  Få städer i Sverige kan stoltsera med en så stark kulturell infrastruktur som Helsingborg. Jag har alltid gillat samarbeten och ser fram emot att lära känna Helsingborg, invånarna och stadens historia. Jag vill självfallet göra saker tillsammans med stadens institutioner men jag vill också vara nära civilsamhället, föreningarna och förstärka Dunkers som ett hus med fokus på barn, unga och lärande. Konsten är till skillnad från skolans alla fackämnen inte mätbar, och därmed en frizon, ett ställe att andas ut på. Dunkers präglas redan av öppenhet, tillgänglighet och ljus – och jag hoppas kunna bidra till att det vidareutvecklas till en plats där många och olika tankar kan mötas på ett otvunget sätt, säger han i pressmeddelandet.

Han tillträder tjänsten 24 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer