Rådhuset i Helsingborg. Foto: SVT

Oppositionen lever trots gemensam budget

Uppdaterad
Publicerad

Peter Danielsson (M) och Jan Björklund (S) var rörande överens när den gemensamma budgeten för 2021 presenterades idag. Men MP och V flaggar redan för att det kan bli politiska diskussioner om enskilda frågor.

– Våra folkvalda församlingar och de demokratiska systemen är viktiga även under en pandemi, skriver vänsterpartisten Ingrid Mattiasson Saarinen i ett pressutskick.

Trots mycket stora satsningar som görs på välfärden i de kommande svåra ekonomiska tiderna som finns med i budgeten vill Vänsterpartiet skjuta till mer.

– Vi vet redan nu att de satsningar som görs inte kommer räcka hela vägen fram för den välfärd vi vill se, skriver Ingrid Mattiasson Saarinen.

Miljöpartiet är inne på samma linje.

– Vi kommer redan i samband med att vi röstar igenom budgeten lägga förslag om att den redan i höst ska omförhandlas och aktualiseras. Vi kommer dessutom fortfarande lägga skarpa politiska förslag om hur pengarna ska användas, det är bara de ekonomiska ramarna vi tagit gemensamt beslut om, säger Marcus Friberg (MP).

SVT har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar men utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.