Foto: Björn Lindgren / TT

Spelarna kräver löner – begär annars konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna i Ängelholms FF har ännu inte begärt klubben i konkurs, säger ordförande Sten-Inge Fredin, till SVT Nyheter Helsingborg på torsdagskvällen.

Men spelarna har meddelat att de kommer att lämna in en konkursansökan om styrelsen inte hittar en lösning för att betala ut deras löner i tid.

Konkurshotet har hängt över Ängelholms FF i nästan två år. Idag har krismöten hållits.

– Vi i styrelsen har haft en dialog med spelarna. Styrelsen kommer inte att lämna in någon konkursansökan. Spelarna måste först lämna in ett skriftligt krav om lönerna till klubben. Om vi inte kan möta deras krav kommer spelarna att lämna in en konkursansökan, säger Sten-Inge Fredin.

Match på lördag som planerat

Styrelsen har i nuläget inte avgått utan jobbar intensivt på en lösning. Enligt Sten-Inge Fredin måste styrelsen hitta en lösning under söndag eller måndag.

Eftersom ingen konkursansökan lämnats in än så kommer matchen på lördag mot Sirius att spelas som planerat, annars gör spelarna sig skyldiga till kontraktsbrott, enligt Sten-Inge Fredin.

Styrelsen har meddelat att om spelarna lämnar in en ansökan om konkurs så kommer styrelsen att avgå med omedelbar verkan.

Konkurshotet innebär att Ängelholms framtid i superettan i nuläget är oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.