Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

P4 utökar sin verksamhet i Nordvästskåne

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Radio P4 utökar sin verksamhet i nordvästra Skåne. I ett försök startar morgonsändningar från Helsingborg någon gång under 2018.

I dagsläget sänder Sveriges Radio lokalt i Skåne i P4 Malmöhus, från Malmö, och P4 Kristianstad, från Kristianstad. Enligt uppgifter till SVT kommer den verksamheten nu utökas till att även omfatta ett försök med morgonsändningar från Helsingborg.

– Lokal journalistik är viktigt för oss och den gamla kanalindelningen utifrån de gamla länsgränserna är inte längre relevant för människorna som bor i Skåne, säger Magnus Quick, områdeschef på Sveriges Radio Syd.

Arbetsnamnet på projektet är P4 Helsingborg och en projektgrupp ska titta på hur organisationen kommer se ut. Men utgångspunkten är att åtminstone programledare ska finnas på plats i Helsingborg.

Klart är dock att försöket ska starta innan valet och pågå i minst ett halvår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer