En 53-årig man dog när han blev påkörd av en polisbil. Foto: Mikael Nilsson

Påkörd av polisbil – får ersättning

Publicerad

En kvinna som överlevde efter att ha blivit påkörd av en polisbil i Landskrona för två år sedan får ersättning från staten.

Kvinnan och hennes man, bägge i 50-årsåldern, blev påkörda vid ett övergångsställe av en polisbil på väg på ett uppdrag. Mannen dog av sina skador, medan kvinnan överlevde. Hon vittnade senare när polisen som körde bilen dömdes för vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Kammarkollegiets försäkringsavdelning meddelar att kvinnan får totalt 75.000 kronor – 14.000 för sveda och värk och 47.000 för skadebetingade besvär som påverkar hennes förmåga att arbeta, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Polismannen dömdes mot sitt nekande till villkorlig dom och dagsböter. Polisens personalansvarsnämnd bedömde att han kunde fortsätta arbeta som polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.