Foto: TT

16-årig pojke filmade påtvingat oralsex

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke tvingade en två år yngre flicka till oralsex. Samtidigt filmade han händelsen och skickade filmen till sina vänner på mobilapplikationen Snapchat. För det döms han bland annat för kränkande fotografering.

Den 16-årige pojken och 14-åriga flickan träffades under sommaren 2017 i Mellanskåne. När de två var hemma hos pojken ska han enligt flickan ha tryckt ner henne mot sitt blottade underliv. Vid första tillfället reste hon sig upp och sa ”inte nu” men pojken ska återigen ha tryckt ner flickan.

Hon utförde oralsex på honom vid flera tillfällen och i tingsrätten beskrev hon att hon inte vågade säga nej. Att det hela kändes obehagligt. Vid ett tillfälle var hon nära att kräkas.

Skickade filmen till flickan

Några dagar senare skickade pojken ett meddelande på mobilapplikationen Snapchat. Han skrev att han ville ha sex med flickan. Men hon ville inte och skrev också det i sitt svar.

Då skickade han ett filmklipp som visade flickan utföra oralsex på 16-åringen. Hon berättade för domstolen att hon då fick panik eftersom hon var rädd att klippet skulle spridas.

Flickan berättade även att hon mådde mycket dåligt av händelserna och äcklades av det som hade hänt. Hon sade även att hon hade sömnproblem och svårt att lita på människor.

Får betala skadestånd

Pojken erkänner att han filmade förloppet, men kunde inte förklara varför. Han kunde inte heller förklara varför han skickade filmen till sina kompisar på Snapchat.

Tingsrätten anser att flickan har gett uttryck för motvilja och att oralsexet var en följd av 16-åringens ”enträgna vilja som målsäganden till slut gett upp inför”.

Pojken döms därför för kränkande fotografering och sexuellt utnyttjande av barn. Han ska också betala 40.000 kronor i skadestånd till flickan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.