Polischefen: ”Bildelar flög iväg uppåt hundra meter”

Uppdaterad
Publicerad

En personbil blåstes ut och flera andra fordon intill skadades i en kraftigt explosion i Ödåkra på måndagsmorgonen. Bildelar flög iväg ett hundratal meter ifrån platsen, enligt polisen.

Strax efter klockan 5 på morgonen larmade ett flertal personer polisen efter att de hört en mycket kraftig smäll i ett bostadsområde i Ödåkra, som angränsar till Väla köpcentrum.

Under måndagen avspärrade polisen ett stort område, runt den garagelänga där sprängningen inträffade, på Merkuriusgatan i Ödåkra.

Sprängningar i Helsingborg

– Vi vill vara säkra på att det inte fanns ytterligare sprängladdningar som kunde detonera, säger polischef Sven Holgersson.

Explosionen var kraftig och fick bildelar att spridas långt ifrån sprängplatsen, enligt Sven Holgersson, polischef i Helsingborg. Foto: SVT

”Inte en banger”

En bil totalförstördes i explosionen och ett tiotal fordon intill fick skador, enligt polisen. Den helt urblåsta bilen fördes bort med en bärgningsbil vid 11-tiden på måndagen.

Bomteknikerna, som undersökte platsen, kan ännu inte säga vilken typ av sprängmedel som det handlar om.

– Men det handlar i alla fall inte om en vanlig banger, det här var kraftigare saker, säger Sven Holgersson.

Oklart om hotbild

Det är också oklart om det fanns en hotbild mot bilägaren eller någon annan som bor i området.

– Det är något vi kommer att titta på i utredningen, säger Sven Holgersson.

Polisen knackar nu dörr i området och letar efter vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningar i Helsingborg

Mer i ämnet