Lokalpolisområdeschef Anders Isgren säger att det är ovanligt med den här typen av brott i Åstorp. Foto: Markus Hjortsman/SVT/TT

Polisen efter äldrebrotten i Åstorp: ”En otrolig feghet”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har det skett fler rån i Åstorp än hela förra året. Två män sitter sedan i tisdags anhållna för två av brotten och polisen utreder kopplingar till liknande händelser.

Sedan i söndags har det skett fyra rån i Åstorp. Det handlar om väskryckningar utomhus under dagtid och gemensamt är att alla varit riktade mot äldre personer. Bland annat en äldre kvinna med rullator och en i rullstol.

– Det är en otrolig feghet och en brottslighet vi alla måste se till försvinner, säger Anders Isgren, lokalpolisområdeschef Klippan, där Åstorp ingår.

Utreder samband

Enligt honom är det här ovanligt i Åstorp. Under hela förra året hade man fyra liknande händelser i polisområdet men det skedde alla i Klippan. Under hösten har däremot Åstorp utmärkt sig.

– Det är tidigt att säga ännu men vi utreder givetvis om de två misstänka männen kan kopplas till de andra ärendena.

Snabbt gripande

Efter ett rån i söndags och ett i måndags fokuserade polisen sina insatser på Åstorp. När det under tisdagen anmäldes ytterligare två rån kunde polisen relativt snabbt gripa de två nu anhållna männen.

– När någon ger sig på de svaga och utsatt i samhället måste man ta det på fullaste allvar. Äldre personer med hjälpmedel har ju såklart svårare att skydda sig och göra motstånd, säger Anders Isgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.