Det här är inget vi är vana vid, säger Björn Johnsson, kommunpolis i Svalöv. Foto: Stina Sandström

Man anhållen för misstänkt mord i Svalöv

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande spaningsarbete pågår efter att en man avlidit efter att ha hittats svårt skadad i en trappuppgång i Svalöv. Under dagen greps en man i 25-årsåldern som nu har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Under måndagskvällen larmades polisen till en trappuppgång i centrala Svalöv där en man i 25-årsåldern hittats svårt skadad. Han avled senare och polisen misstänker nu mord.

– Nu pågår ett omfattande spaningsarbete med dörrknacking, förhör och att leta i våra register, säger Björn Johnsson, kommunpolis.

”Tragiskt”

Under tisdagsmorgonen hade anhöriga och vänner lagt ljus och blommor utanför trappuppgången där mannen hittades.

– Det är alltid tragiskt och allvarligt men detta är ingenting vi är vana vid i Svalöv, säger Björn Johnsson.

En person anhållen

Strax efter lunchtid meddelade polisen att en person gripits. Denna person, en man i 25-årsåldern, har nu anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Varför han är misstänkt kan jag inte gå in på men det är utredningsarbetet som lett fram till det. Vi kommer fortsätta att hålla förhör och göra undersökningar, säger Anders Stridh, åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare.

Hör kommunpolisen Björn Johnsson berätta mer i  klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.