Polisen tror inte att det är kriminella gäng som är inblandade i storbråket i Helsingborg som inträffade under måndagen – hör mer här. Foto: SVT/Stina Sandström

Polisen: Inget tyder på att kriminella gäng startade storbråket

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen utbröt ett våldsamt bråk på Gåsebäck. En person skadades svårt och en person är gripen. Men polisen tror inte att det handlar om kriminella gäng.

Polisen vet just nu inte vad som startade storbråket. Men utredningsledare Tommy Lindén säger till SVT Nyheter att inget tyder på att det handlade om två kriminella gäng. I stället uppstod konflikten inom en grupp och det var ett tiotal personer som rök ihop.

– Ingen av dem är känd av oss sedan tidigare, säger Tommy Lindén, som inte heller kan bekräfta att det förekom vapen.

På måndagskvällen framkom dock att det troligen handlade om både skjutvapen och knivar.

En man gripen

En man i 50-årsåldern är så här långt gripen, men det är ännu oklart vad han misstänks för. Ärendet i sig rubriceras som försök till mord.

Fem personer fördes till sjukhus och en av dem var svårt skadad. Enligt polisen hade hans tillstånd stabiliserats under tisdagens morgon.

– Men jag kan inte gå in på vilken typ av skada han har eller om det förekom vapen under bråket, säger Tommy Lindén.

I klippet ovan kan du höra polisen Tommy Lindén berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.