Polisen har haft en komplicerad relation till mannen i många år. Foto: Natalie Medic

Polisen sörjer död a-lagare: ”Det känns tomt”

Publicerad

I ett inlägg på sociala medier berättar Helsingborgspolisen om sorgen efter att en person som tillhört ”a-laget” gått bort strax innan jul. Inlägget har delats flitigt och nu berättar polisen själv om känslorna som tillhör vardagen i arbetet.

Inlägget skrevs på instagramkontot för Helsingborgs ingripandepoliser. Där delar de ofta med sig av sitt vardagliga arbete.

– Det är många som undrar vad vi gör och kan vi vara öppna med det så underlättar det för oss, där är sociala medier en bra kanal, säger Hans Englund, som tillhör Helsingborgspolisens turlag 5 och är den som skrivit inlägget.

Det har blivit allt vanligare att polisen syns på sociala medier. Ofta är det inlägg med öppenhet, humor eller den mänskliga sidan av arbetet.

Kan inte den här typen av sociala medier-närvaro ses som ett PR-knep från polisen bara?

– PR för polisen absolut men vi vill ju visa och göra reklam för vår verksamhet, vi vill trots allt visa vad man får för pengarna så att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.