Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till racerbanen utanför Kågeröd, där svenska mästerskapen i cykelcross avgjordes i helgen. Foto: Carolina Svalbacke/SVT

Se bilderna från SM i cykelkross – tog över motorbanan utanför Kågeröd

Uppdaterad
Publicerad

På Ring Knutstorp huserar normalt racerbilar. Men i helgen dominerade en annan sport på motorbanan utanför Kågeröd, när SM i cykelcross arrangerades på platsen, med hjälp av skånska cykelentusiaster.

Under helgen arrangerade Rocky Skåne och FK Trampen svenska mästerskapen i cykelkross, för första gången på racerbanan Ring Knutstorp.

I den här sporten ska man på cykel ta sig runt en bana så fort som möjligt – med moment där man helt enkelt får kliva av cykeln bära den fram.

– Det började för hundra år sen när man cyklade över ängar mellan byar, och var tvungen att bära cykeln. I dag arrangerar man cykelcrosstävlingar på gräs, grus och asfalt kombinerat, förklarar Joakim Pålsson, projektledare från FK Trampen.

Se cykelcrosstävlingen i klippet och hör röster om sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.