Flera bilister försökte smita förbi olycksplatserna på E6 under morgonen – här berättar räddningschefen Christer Ängehov mer om trafikkaoset. Foto: SVT/Stina Sandström

Räddningschefen om trafikkaoset: ”Det var galet”

Publicerad

Morgonens täta dimma orsakade flera trafikolyckor på E6 vid Landskrona på onsdagen och vägen var avstängd under flera timmar. Istället för att vänta tills vägen öppnat försökta flera trafikanter smita förbi olyckorna – något räddningstjänsten ser allvarligt på.

Både lastbilar och personbilar var inblandade i flera olika trafikolyckor på E6 vid Landskrona på onsdagsmorgonen och det var totalstopp på den tungt trafikerade vägen.

Detta accepterades inte av alla trafikanter och personal på plats fick rapporter om bilar som vände och körde mot trafiken.

– Det var galet. Tyvärr hade vi några som försökte smita förbi när vi försökte jobba på platsen och det är alltid olyckligt, säger Christer Ängehov, räddningschef Skåne Nordväst.

I klippet ovan kan du höra räddningschefen Christer Ängehov berätta mer om morgonens trafikolyckor och den kaotiska situationen på E6:an.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.