Foto: Linda Ekström/SVT

Butikschefen Tomas efter råndramat: ”Hinner inte riktigt reagera”

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Pålsson har varit butikschef i Gantofta i 27 år och var på plats när rånarna kom imorse.

Vi möter honom på lagret, det var också där han, bara några timmar tidigare, möttes av sin kassörska följd av två knivbeväpnade män som krävde att få tillgång till kassaskåpet.

– Men man hinner inte riktigt reagera. Det blir liksom helt lugnt i huvudet. Det är först efteråt rädsla och andra känslor hann ikapp mig och personalen, berättar Tomas Pålsson.

Butikschefen: ”Vi ger inte efter”

Och han upplevs som just lugn, trots det han precis blivit utsatt för. Flera kunder i butiken kommer fram och beklagar och ger stöttning. Personal som egentligen är ledig kommer också in för att höra hur det är med alla.

– Som butikschef idag räknar man nästan med att något sådant här ska hända förr eller senare, jag har instruerat personalen att bara lyda instruktioner i sådana lägen och inte själv bli arg. De agerade precis så som vi sagt, konstaterar Tomas Pålsson.

Rånarna kom inte över mer än några tusen kronor, enligt polisen, men exakt hur mycket butiken blev av med har inte Tomas hunnit räkna ihop än.

– De två i personalen som var på plats har jag skickat hem med sina respektive så de slipper vara ensamma. Vi har fortsatt öppet idag, vi ger inte efter, konstaterar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.