Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Hansson (C) ser förbättringsmöjligheter för kollektivtrafiken i Skåne. Hör honom berätta mer i videon. Foto: Klara Åkesson/SVT

Rekordmånga synpunkter när skånska busstabellen gjordes om

Publicerad

I slutet av förra året gjorde Skånetrafiken en ny busstidtabell. Över 1 000 synpunkter kom in, vilket är fler än någonsin.

Skånetrafiken brukar göra någon form av justering av busstidstabellen varje år. Förändringarna gör inte alla glada. Men i år var fler än någonsin kritiska. Över 1 000 synpunkter kom in, de flesta kritiska.

– Samtidigt har vi gjort ovanligt många förändringar i år med nya linjer, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef på Skånetrafiken.

Fått bakläxa

Lars Hansson (C) är avgående vice ordförande i Region Skånes kollektivtrafiknämnd.

– Det mesta är bra men det har också blivit en del fel i den nya tabellen, folk måste ju kunna ta sig till jobbet och skolan. Där har Skånetrafikens tjänstepersoner fått bakläxa, säger han.

– Samtidigt är det ju också så att på vissa linjer är det så få resande att det inte håller.

Vad är politikernas ansvar?

– Vi har så klart också ansvar men vi kommer in först i slutet, när allt är klart, säger han.

Lyssnar på resenärerna

Skånetrafiken har backat från en del av förändringarna, bland annat i Allerum där de nya busstiderna försvårade för barn som måste åka kollektivt till skolan.

– Det blir fel ibland. Men vi lyssnar på de kloka synpunkter som kommer in från resenärerna, säger Saman Tondnevis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.