Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armandas Daujotas och Alma Bolvary Tapani har åkt konståkning i Landskrona i flera år, och satsar på långa framtida karriärer inom sporten. Häng med på deras träning i klippet ovan. Foto: Josefine Krischausky/SVT

Rekordstort intresse för konståkning i Landskrona

Publicerad

Intresset för att börja träna konståkning fortsätter att växa bland barn och unga i Landskrona. GF Idrott Konståkningsförening gläder sig åt det ökade engagemanget, och hoppas att stadens nya ishall ska locka ännu fler till att sätta på sig skridskorna.

GF Idrott Konståkningsförening har funnits sedan 1958, men de senaste tio åren har antalet aktiva åkare mer än fördubblats. Nu är de över 150 stycken, och 78 barn är inskrivna i skridskoskolan för nybörjare. Samtidigt fortsätter nya intresseanmälningar att komma in.

– Vi har många på tur och hoppas att vi kommer kunna ta in fler i framtiden, säger Jessica Bergqvist, som är ordförande i föreningen.

Ny ishall öppnar upp för fler åkare

Träningarna har ägt rum på samma plats sedan föreningen grundades, men hösten 2024 förväntas en ny ishall stå klar. Både tränare och elever ser fram emot att flytta in i den nya hallen, som kommer att bestå av två stora isytor, och göra det möjligt att ta in ännu fler konståkare.

– Jag hoppas att vår nya ishall kommer att höja intresset ännu mer för konståkning i Landskrona. Vi ser fram emot detta, och att kunna starta fler grupper och få lite mer träningstid, säger huvudtränare Alisa Latysheva.

Hör de unga konståkarna Alma och Armandas berätta om sitt intresse för sporten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.