– Om vi inte lyckas få tag få någon lokal snart finns risken att vi får lägga ner helt, säger Lisa Säthil, ordförande för RFSL Helsingborg. Foto: Privat och Natalie Medic

RFSL Helsingborg ännu utan lokal efter skjutningar

Publicerad

RFSL:s lokaler i Helsingborg besköts två gånger under 2017. Sedan dess har föreningen stått utan lokal.

– Vissa fastighetsägare uppfattar det som en potentiell risk att hyra ut till oss, säger Lisa Säthil, ordförande för RFSL Helsingborg.

Efter att föreningens förra lokal på Planteringen i Helsingborg besköts för drygt ett och ett halvt år sedan, har man letat efter en ny lokal.

Men att hitta ett nytt ställe att vara på har varit svårare än planerat. Föreningen vill att lokalen uppfyller vissa krav. Dels att den ligger centralt, dels att den också känns trygg och säker.

– Vi har bland annat varit i kontakt med Helsingborgshem som varit hjälpsamma, men lokalerna de erbjuder har inte passat våra behov, säger Lisa Säthil.

Ses som en risk

RFSL Helsingborg har varit i kontakt med fler privata uthyrare – men där har de fått nej.

– Vissa fastighetsägare uppfattar det som en potentiell risk att hyra ut till oss med anledning av det som hände vår förra lokal. Det är otroligt sorgligt att det är så.

Under tiden RFSL inte har haft någon lokal har man istället tvingat ses hemma hos någon, eller på kaféer och bibliotek. Under måndagen ska RFSL Helsingborg ha ett möte tillsammans med kommunen. Förhoppningen är att de ska få stöttning därifrån.

– Att inte ha någonstans att vara på och leta lokal dränerar allt engagemang. Om vi inte lyckas få tag på någon lokal snart finns risken att vi får lägga ner helt, säger Lisa Säthil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.