Rögle lämnar botten av SHL-tabellen. Foto: Arkivbild/Ulf Palm/TT

Rögle lämnar jumboplatsen

Rögle lämnar botten av SHL-tabellen. Tre powerplaymål mot Växjö bäddade för hemmasegern med 6–3.

– Jättebra energi i matchen. Hela laget spelar hårt för varandra, säger tränaren Cam Abbott till C More.

Ängelholmslagets Kodie Curran inledde målskyttet med 50 sekunder kvar av första perioden, och 2–0 kom direkt i andra. När Ted Brithén satte 3–0 sju minuter in i mittenperioden hade Rögle det regerande mästarlaget i rejäl brygga.

Växjö lyckades förvisso reducera både en och två gånger men Linus Sandin satte sedan 4–2 i slutet av andra perioden. Rögle, med sämst powerplaystatistik i SHL, gjorde därmed också sitt tredje mål för dagen i just den spelformen.

– Jag tycker att vi gör dem bra, vi viker ner oss lite. Det är för mycket upp och ner, säger Växjös Pontus Netterberg i C More.

Segersiffrorna skrevs till slut till 6–3 och Rögle klättrar i och med resultatet från 14:e till 12:e plats i tabellen.