Spelarna i Rögle ska tänka miljö och återbruk och bli miljöambassadörer. Foto: TT

Rögles hockeyspelare blir miljöambassadörer

Uppdaterad
Publicerad

De unga spelarna i ishockeyklubben Rögle ska lära sig att bli mer miljömedvetna. De ska byta utrustning med varandra istället för att köpa nytt eller slänga.

Idag har Rögle BK skrivet ett femårigt samarbetsavtal med NSR, Nordvästra Skånes Renhållningsbolag.

– Vi har en lång lista på saker som vi vill göra och förhoppningen är att våra spelare ska bli miljöambassadörer, säger Joel Sandborg kommersiellt ansvarig hos Rögle BK.

Klubben har drygt 400 spelare från fem år och uppåt.  De vill att de yngre ska se de äldre som förebilder, inte bara på isen.

– Vi vill att ett miljötänk ska finnas i vår verksamhet och att andra klubbar ska ta efter och dra lärdomar av oss, säger Joel Sandborg.

Slut på slit-och-släng

Joel Sandborg nämner samåkning till träning och matcher, källsortering och bytardagar som är exempel på vad klubben kan göra för att förbättra miljön.

– Vi vill ha mer återbruk. Ungdomarna behöver inte tvunget ha en ny klubba varje år. De kan spela med en begagnad, säger Joel Sanborg.

Initiativet till samarbetsavtalet kom från Rögle BK.

– Det är roligt för oss som miljöföretag att en elitklubb tänker på miljön och framtiden, säger Martin Dyberg, straktegisk kommunikatör hos NSR.

Han säger att fler företag i nordvästra Skåne kommer att bjudas in till ett miljönätverk, som ska starta vid årsskiftet. Även det på initiativ av Rögle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.