Socialdemokraterna presenterar nya budgeten. Foto: SVT

Så vill oppositionen styra Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Inga bilar på Stortorget och inget Landsborgsgarage. Idag presenterade Socialdemokraterna sitt budgetförslag inför valet 2018.

– Vi måste börja tänka klimatsmart, det handlar inte om att exkludera bilar, men bilfria miljöer är bra för både människor och butiker, säger Jan Björklund (S), vice ordförande kommunstyrelsen Helsingborg.

När Socialdemokraterna presenterar sin budget inför valet 2018 sätter de ner foten i flera omdiskuterade frågor. Det blir bilstopp på Stortorget och stopp för det planerade garaget. 

– Landsborgsgaraget kostar en halv miljard. Vi har tillräckligt med parkeringar i dag, vi behöver inte ett nytt garage. Då lägger vi hellre pengarna på gymnastikens hus och andra investeringar i välfärden, säger han.

Istället vill de bygga ut stadsbiblioteket och renovera gymnastikens hus för sammanlagt 100 miljoner kronor.

–Det viktiga är att tjejerna och killarna får vistas i bra lokaler, säger han.

Men för att investera i gymnastikens hus vill de att staden tar över förvaltningen av byggnaden.

– Det här får ske i god dialog med gymnastiken. Lokalerna blir äldre och idag har vi betydligt fler ungdomar än när huset byggdes, säger Jan Björklund (S).

”Stort trygghetspaket för 22,5 miljoner kronor”

Bland annat föreslår Socialdemokraterna ett nytt skyddat boende för våldsutsatta kvinnor med missbruk, där vill de investera fem miljoner kronor.

– Vi vill lägga ett stort trygghetpaket för 22,5 miljoner kronor, med extrastöd till föreningslivet i framförallt utsatta områden.

Oavsett vilken budget som vinner valet kommer det inte bli någon höjd skatt för helsingborgarna. Varken det styrande blocket eller Socialdemokraterna vill se någon skattehöjning. 

– Vi behöver inte höja skatten för regeringen tillskjuter pengar, säger Jan Björklund (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer