Helsingborgs David Florander jublar efter handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och HIF Karlskrona. Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Säsongens första seger för OV Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta matcher utan poäng lossnade det äntligen för OV Helsingborg som plockade sina två första poäng i handbollens högsta serie.

För motståndet stod HIF Karlskrona som heller inte imponerat under säsongen men som åtminstone hade chans på att gå upp på säker mark inför matchen mot Helsingborg.

Hemmalagets David Florander stod för åtta av hemmalagets mål, Oskar Hansson och Linus Nilsson satte fem vardera när man besegrade gästerna från Karlskrona med betryggande 31-26 efter 15-12 i paus.

OV Helsingborg har i och med segern lämnat den absoluta jumboplatsen till Ricoh som dock har en match mindre spelad fram till att de möter HK Malmö under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.