Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elena Kurenkova (SD) går i täten när Sverigedemokraterna i Klippan startar då hon är partiets nya ordförande. Foto: SVT/Cecilia Jönsson Silfversparre

SD startar om i Klippan: ”Vi samtalar med flera partier”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna gör en nystart i Klippan och den kraftigt decimerade gruppen för nu samtal med en rad andra partier för eventuellt samarbete.

Sverigedemokraterna i Klippan minskade markant när partiet tidigare i år sparkade ut 12 medlemmar. Men alla sitter kvar i politiken och styr nu Klippan som politiska vildar tillsammans med KD, Vår Framtid i Klippan och två moderater.

Nu har SD emellertid startat om med en ny organisation i Klippan. Elena Kurenkova är ordförande och hon berättar att partiet nu för samtal med partierna på den borgerliga sidan om eventuellt samarbete.

Avtalet gäller inte

Det gamla SD slöt ett samarbetsavtal med KD och Vår framtid, men den nya SD-organisationen anser inte att man är bunden till den överenskommelsen eftersom den skrevs under av de förra partimedlemmarna.

Om det får någon praktiskt betydelse återstår att se. Även om de två SD-medlemmar som sitter i fullmäktige skulle sluta rösta med de styrande påverkar knappast maktförhållandena.

– Vi diskuterar frågorna inför varje fullmäktige och bestämmer hur vi ska ställa oss, säger Elena Kurenkova.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av bakgrunden till det politiska kaoset i Klippan. Foto: SVT/Storyblocks/Texturefabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.