Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på mångfaldsparaden i Ängelholm. Foto: Knut Bonde/SVT

Se den färgglada kärleksparaden genom Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

För den femte gången marscherade mångfaldsparaden genom Ängelholm. Ett hundratal människor, däribland poliser och politiker, vandrade för glädjen i människors olikheter men lika värde.

– Jag blir varm i hjärtat när jag ser detta, säger arrangören Pelle Sköldbäck.

På Stortorget i Ängelholm har det under helgen varit fest och karneval, arrangerat av kommunen och föreningen Alla kan IF. Mångfaldskarnevalen och Parasportfestivalen på torget har funnits i flera år och enligt arrangören är den unik i Sverige.

– Att alla ska få synas på samma mötesplats, det gör mig varm i hjärtat, säger arrangören Pelle Sköldbäck.

”Hänt mycket positivt”

Budskap om kärlek och mångfald var det som förenade besökarna och arrangörerna. Barn fick testa hur det är att sitta i rullstol och spela basket och vuxna pratade om vikten av att vara öppen mot människors olikheter.

– Sedan jag hamnade i stol för 25 år sedan så har det hänt väldigt mycket positivt. Exempelvis, för två år sedan lade vi ut strandmattor i Ängelholm. Så nu kan jag kan ta mig ner i havet.

Se bilder från paraden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.