Iva-personal på Helsingborgs lasarett tackar för breven som lågstadieelever i Löddeköpinge skickat genom Jerusalema challange – se dansen och hör eleverna berätta om breven i klippet ovan. Foto: Privat

Se iva-personalens tackdans efter barnens hyllningsbrev

Uppdaterad
Publicerad

Lågstadieelever i Löddeköpinge skickade brev med hyllningar till Skånes vårdpersonal. Nu tackar iva-personalen i Helsingborg för stödet – genom den kända ”Jerusalema-dansen”.

För att stötta och peppa vårdpersonal under pandemin skickade klass 3A och 3B på Nyvångsskolan i Löddeköpinge brev till sjukhusen i Lund, Malmö och Helsingborg.

– Vi skrev att de kommer klara detta och att pandemin nog snart är över, säger Ester Stolt, elev.

Tackar för stödet

Nu tackar iva-personal på Helsingborgs lasarett för breven – och för allmänhetens stöd – genom den kända dansutmaningen Jerusalema challenge.

– Det tog max tre kvart att göra klart med övning och allt. Den här filmen skapar glädje och vi hade jätteroligt när vi spelade in den, säger Anders Strömqvist, sjuksköterska.

I klippet ovan kan du se iva-personalens dans och höra lågstadieeleverna berätta om sina brev.

Spelade in dansen en lugn natt

Klippet spelade iva-personalen in under en natt när det allvarliga coronaläget lugnat sig, efter flera månader av hårt arbete.

Förutom iva-personalen har flera avdelningar på Helsingborgs lasarett antagit dansutmaningen, bland annat gynmottagningen och den medicinska akutvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.