Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här har det alltså utspelat sig en mardröm”. Se när SVT:s team flyger över E22. Foto: Simon Melin/SVT

Se läget för köerna på E22 mellan Hörby och Kristianstad från ovan – ”En mardröm som utspelat sig”

Uppdaterad
Publicerad

Bandvagnar och plogbilar används för att få loss fordon som fortfarande är fast på E22 mellan Hörby och Kristianstad – över ett dygn sedan problemen började.

Från luften är det ett vindstilla, soligt och vackert snölandskap som syns längs E22 mellan Hörby och Kristianstad på torsdagen. Men under natten utspelade sig här en mardröm för tusentals personer som satt fast i sina fordon i kylan.

Det var lastbilar som fick stopp på vägen under onsdagsförmiddagen på grund av vädret och sedan blockerade vägen. Därefter byggdes köerna på och varken plog- eller bärgningsbilar kom fram.

E22 avstängd efter snökaos

På torsdagseftermiddagen är det i huvudsak lastbilar och bussar som står kvar i köerna längs vägen. Personbilarna som fortfarande är kvar sitter ordentligt fast i snödrivor, enligt SVT Nyheters reporter på plats.

Enligt Trafikverkets senaste prognos ska vägen vara öppen från klockan 8 på fredagsmorgonen.

SVT sände direkt från platsen på torsdagen – se hela sändningen här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 avstängd efter snökaos

Mer i ämnet