Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hittarps IK:s Gatulag, tillsammans med grundaren och tränaren Kenneth Storvik, har haft en stor betydelse för Thonys väg ur missbruket. Hör mer om hans resa i klippet. Foto: Josefine Krischausky/SVT

Gatulaget hjälpte Thony ur missbruket – ska börja plugga

Publicerad

Det blev seger med 4-1 när Gatulaget mötte Politikerlaget för andra gången. En bra sista match för lagkaptenen Thony Wiinblad, som lämnat missbruket bakom sig och nu börjar plugga igen.

Gatulaget samlar människor med missbruksproblem eller psykisk ohälsa. Bakom satsningen står Fotbollsstiftelsen, grundat av den tidigare HIF-spelaren Kenneth Storvik som i dag är lagledare i fotbollsklubben Hittarps IK.

Målet med laget är enligt Hittarps IK att skapa en gemenskap som ska hjälpa deltagarna att må bättre och på sikt kanske söka sig till arbete eller studier.

Trygghet i Gatulaget

Precis så har det fungerat för lagkapten Thony Wiinblad som gjorde sin sista match med Gatulaget när de klådde politikerna med 4-1 på Olympia på torsdagseftermiddagen.

– En fin avslutning, säger han och berättar om tryggheten i laget.

– Vi har en fantastisk samhörighet och alla hjälper alla. Alla är vänliga själar och tar hand om de nya som kommer, säger han.

Gemenskapen i Gatulaget har inte minst hjälpt Thony Wiinblad när han efter många år äntligen sökte hjälp och lyckades bryta sitt missbruk.

Vill jobba med människor

Nu ska han börja plugga igen och bli socialpedagog.

– Jag är väldigt intresserad av hur människor fungerar och väldigt sugen på att jobba med människor i olika former. 

Se mer av matchen i videon ovan och hör Thony Wiinblad berätta om sin resa ur missbruket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.