Drottninghögs centrum. Foto: Johanna O Jönsson

Elva personer häktade efter polisens tillslag på Drottninghög

Publicerad

Det är unga män i åldrarna 17-22 år som är misstänkta för grovt narkotikabrott. Männen anhölls i samband med polisens första insatsdag i området Drottninghög i Helsingborg den 24 april.

I tisdags inledde polisen vad som kallas den hittills största polisinsatsen i nordvästra Skåne. Insatsen utgår från Drottninghög men punktmarkerar även Dalhem och Fredriksdal i Helsingborg – områden som är markerade som särskilda riskområden i staden.

Flera personer häktade

Elva unga män anhölls i sin frånvaro i måndags, den 23 april. Under tisdagen fick polisen tag på personerna och kunde ta in dem till polisstationen.

Under torsdagen häktades alla männen som är i åldrarna 17-22 år.

Alla är misstänkta för grovt narkotikabrott under en period från november förra året fram till 24 april i år. Åtal mot de häktade männen ska vara väckt senast 9 maj.

Flera vittnar om öppen droghandel

Flera av de boende på Drottninghög berättar för SVT Helsingborg att det förekommer öppen droghandel i området. De berättar om ungdomsgäng som samlas och säljer narkotika och bilar som stannar till för att deala knark.

– Det sker helt öppet, precis här utanför, vittnar frisören Jenny Vestberg som jobbar i Drottninghögs centrum.

– En grupp ungdomar stod vid kyrkan och skötte sina narkotikaaffärer för ett tag sedan, säger Monika Kuylenstierna.

”Mitt barn kom hem med en påse knark”

En mamma med sin två år gamla dotter berättar att hennes äldre barn helst inte vill vara i Drottninghög centrum vid vissa tider för att det står ett gäng som säljer knark.

– De hittar påsar i buskarna också. För ett tag sedan kom ett av mina barn hem med en påse som innehöll tabletter. Jag blev livrädd, säger mamman som inte vill att vi skriver hennes namn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Helsingborg

Mer i ämnet