Fler poliser kommer att synas på Drottninghög och omnejd från och med idag och fram till senhösten. Foto: Natalie Medic

Polisen: ”Största insatsen i nordvästra Skåne någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Hästar, narkotikahundar, polisnärvaro både dag- och nattetid. Det är några av ingredienserna i den största polisinsatsen någonsin i nordvästra Skåne, säger Helsingborgspolisen Jonas Berg.

En polishusbil står på Drottninghög centrum, flera poliser finns på plats och delar ut broschyrer skrivna på olika språk.

På tisdagen startade den största polissatsningen någonsin i nordvästra Skåne, enligt Jonas Berg, operativ koordinator på Helsingborgspolisen.

Åtalet mot nätverket på Drottninghög

– Det här är prio ett just nu. Målet nu är att få bort den öppna narkotikahandeln. Att de boende ska känna sig tryggare än de tidigare har känt och att fler poliser ska finnas på plats här uppe, säger polisens operativa koordinator Jonas Berg.

Man kommer att angripa det som kallas hot spots, platser som polisen vet att de kriminella använder. Polisen kommer också att ansöka om kameraövervakning på dessa platser. Det handlar inledningsvis om ett 30-dagarstillstånd men som kan bli en permanent lösning.

– Vi avser att kolla på kameran live i så fall, säger Jonas Berg.

Andra åtgärder är att sätta in hästar, gå med vapenhundar i vind- och källarutrymmen, ha poliser på plats både dag och natt samt, som Jonas Berg uttrycker det, ställa till det rejält för de kriminella.

Målet är att ta bort Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal från polisens lista över riskområden i Sverige.

Insatsen kommer att pågå in på hösten med bland annat fler poliser, trafikkontroller, ridande poliser och narkotikahundar.

– Vi har den målsättningen att vi ska inte ha några riskområden i Helsingborg, utan det här ska vara ett vanligt trevligt område där folk kan vistas och känna sig trygga, säger polismområdeschef Sven Holgersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtalet mot nätverket på Drottninghög

Mer i ämnet