Michael Dean lever av att imitera Rod Stewart. Närheten till flygplatsen är viktigt för hans turnerande. Tommy Rosberg, till höger, syr Stewart-kopians kläder. Foto: Roger Bengtsson

Ska kommunen köpa Ängelholms flygplats – så tycker invånarna

Uppdaterad
Publicerad

Ska Helsingborgs stad tillsammans med sex andra skånska kommuner köpa Ängelholms flygplats? Frågan delar partierna – och även folket på stan.

På tisdag säger politikerna i Helsingborg ja eller nej till att köpa flygplatsen i Ängelholm. Det finns en majoritet för ett köp. Bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet ogillar planen.

SVT Nyheter Helsingborg har frågat några invånare vad de tycker.

Ängelholms flygplats

Michael Dean, som lever på att imitera Rod Stewart, värdesätter närheten till flyget när han ska resa till sina spelningar.

– Häromdagen satt jag i Havsbaden i Ängelholm, där jag bor, och såg planen från flygplatsen och det gjorde mig glad. Det betyder att Sverige är öppet, att Skåne är öppet och att alla är välkomna att komma hit och spendera sina pengar, säger Michael Dean.

Andra helsingborgarna tycker frågan är svårare än så och pekar framför allt på miljöaspekten.

I videon ovan kan du höra fler röster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholms flygplats

Mer i ämnet