Foto: Johan Nilsson/TT

Sköt fyrverkerier i trapphus

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick rycka ut i Helsingborg under natten till lördagen sedan ungdomar skjutit fyrverkerier alltför vårdslöst.

– Det här är ett problem som återkommer år efter år när nyår närmar sig, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Det var vid 3-tiden som polisen larmades till Närlundavägen i Helsingborg. På plats mötte patrullen ungdomar som avfyrade fyrverkeripjäser både i trappuppgångar och ute i området.

Räddningstjänsten fick komma till platsen för att kontrollera rökutvecklingen i trapphusen. I samband med det fortsatte ungdomarna att smälla fyrverkerier intill bilarna för att störa arbetet. Enligt uppgift har man också flyttat på avspärrningar till en byggarbetsplats för att på det sättet hindra polis och räddningstjänst för att komma in i området.

– Det har varit problem under ett par nätter på Drottninghög och Dalhem, säger Katarina Rusin.

– Det här är ett problem vi ser varje år. Men här har man tagit det hela ett steg längre i o ch med att man flyttat avspärrningar och försökt hindra polisen.

Anmälan om skadegörelse

Polisen stannade i området till klockan 4. Då var ordningen återställd och ungdomarna har skingrats och försvunnit från platsen. Ingen greps, men en anmälan om skadegörelse är upprättad. Den handlar om skador på fönster på den fastighet där ungdomarna höll till.

– Det sköts inte direkt på vår personal, utan intill, säger Katarina Rusin.

– Ofta är det så att det rör sig om ungdomar och att de skingras när vi kommer till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.