Strax klockan 20 på fredagskvällen kom larm till polisen om att flera höga smällar hörts vid området kring Östergatan i Landskrona. Polisen bekräftar att det avlossats skott. Foto: Sandy El Doukhi/SVT

Skottlossning i Landskrona – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern tog sig till sjukhus efter en skottlossning på Östergatan i Landskrona under fredagskvällen. Han vårdas för allvarliga skador. På lördagsmorgonen var ännu är ingen gripen.

– Vi har patrull på plats på sjukhuset för att prata med den skottskadade. Vi  söker efter en eller flera gärningspersoner, vi arbetar brett. Dels kontrolleras fordon och vi har flera patruller på plats, bland annat hundförare, sa Evelina Olsson polisens presstalesperson till SVT på fredagskvällen.

Polisen var på plats och spärrade av området som ligger vid ett garage. Enligt polisens pressinformation har fynd på platsen gjort att man kan bekräfta att skott avlossats.

Försök till mord

Enligt SVT:s reporter på plats var där flera polisbilar och en ambulans. Det hade också samlats ett större antal människor kring platsen.

Ännu på lördagseftermiddagen var ingen gripen misstänkt för skottlossningen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.