Skottlossning vid lekplats i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade på måndagskvällen intill en lekplats på Karlslund i Landskrona. På tisdagsförmiddagen fanns det inget brottsoffer eller någon misstänkt gärningsperson.

Under kvällen och natten spärrade polisen av lekplatsen och gjorde vissa fynd men vill inte gå närmre in på vad dessa kan vara.

– Men de styrker att det har varit en skottlossning. Avspärrningen är hävd och idag knackar vi dörr i området, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen.

Uppstod bråk

Flera personer uppges ha varit vid platsen men avvikit i samband med skottlossningen. Det ska ha uppstått bråk precis innan.

– Vi har uppringare som larmar om bråk på platsen och efter vi får in detta får vi uppgifter om skottlossning, säger Peter Martin, vakthavande befäl.

Ingen misstänk

Ärendet utreds som försök till mord och grovt vapenbrott men än är det många oklarheter som behöver utredas.

– Vi har ingen målsägande och ingen misstänkt. Vi tittar på tidigare händelser om det ska kunna ha samband och vilka personer som i så fall kan vara inblandade. Men just idag så är det för tidigt att säga om det finns något, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

I ett bostadsområde

Om att det skett en skottlossning vid en lekplats säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson så här:

– Det är illa att det sker vid en lekplats överhuvud taget. Det är en öppen yta och det bor folk omkring. Fenomenet är inte helt ovanligt att ungdomar samlas runt lekplatser på kvällar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.