Skottlossning mot hus på Eskilsminne

Uppdaterad
Publicerad

Vid tjugo över tolv natten till tisdagen kom ett larm in till polisen om skottlossning på Eskilsminne i Helsingborg. Ett hus och en bil hade blivit beskjutna. Polisen har hittills inga misstänkta.

Polispatrull skickades till platsen som spärrades av för teknisk undersökning med vapenhund bland annat. Man kunde hitta några tomhylsor på platsen och konstatera att det var skotthål både på huset och på bilen.

Ingen skadades.

– Vi håller på att utreda om det finns någon hotbild mot någon som bodde på adressen, säger Calle Persson som är pressinformatör på polisen.

Skottlossningen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Tre personer ska ha funnits i huset vid tillfället för beskjutningen.

– Vi lämnade platsen tidigt under morgonen och kommer fortsättningsvis hålla förhör med målsägande och sammanställa de uppgifter vi fått in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.