Skottlossning på Närlunda

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdagen larmade flera boende på Närlunda i Helsingborg polisen efter att ha hört skottlossning. Ingen person har hittats skadad, men polisen har skrivit en anmälan om vapenbrott.

Flera polispatruller larmades till Närlunda vid 23-tiden på måndagskvällen efter att folk hört av sig om misstänkt skottlossning.

Polisen anlände till platsen med hundpatrull, men påträffade ingen skadad. Tidigt under tisdagmorgonen kom det ytterligare samtal om att någon hittat tomhylsor på en annan plats i närheten.

– De hade gjort fynd på platsen som visade att det har avlossats skott, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Ingen skadad påträffad

Ingen person har hittats skadad i samband med skottlossningen, men polisen har skrivit en anmälan om vapenbrott.

– Vi har ingen misstänkt för skottlossningen än och heller inte någon som är skadad, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör på polisen i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.