Foto: André Tajti

Man allvarligt skadad efter skjutning på Elineberg

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer ringde polisen om en skottlossning på Domaregatan i Helsingborg på måndagskvällen. När polis kom dit hittades en skjuten man i 20-års åldern.

– Det är ingen fara för hans liv men för övrigt kan jag inte uttala mig om hur han mår, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl i Helsingborg.

Helsingborgspolisens presstalesperson Åsa Emanuelsson berättar att mannens skador är allvarliga men vill inte gå in närmare in på hur.

Polisen har pratat med den skadade mannen, som uppges vara i 20-årsåldern, men eftersom han är kvar på sjukhuset får polisen avvakta med fortsatta förhör.

Flera personer larmade SOS sedan de hört höga smällar på Domaregatan i stadsdelen Elineberg i Helsingborg vid kvart i tio på måndagskvällen.

I närheten hittades en skottskadad man, som fördes till sjukhus i ambulans.

På tisdagsmorgonen är han kvar på sjukhus.

Flera personer fanns på platsen vid skottlossningen och tre tog polisen med för att förhöra som vittnen. De har även beslagtagit den skjutnes kläder och gjort en teknisk undersökning av platsen. Även vapenhund har sökt igenom området.

– Men om vi kommer inte ge någon information om några fynd har gjorts, säger Åsa Emanuelsson.

Finns det några vittnen eller misstänka?

– Vi har ingen frihetsberövad, säger Nils-Erik Svensson.

Har han träffats av flera skott?

Det kan jag inte svara på i nuläget, teknikerna fortsätter att undersöka platsen nu under tisdagsförmiddagen, säger Nils-Erik Svensson.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.