Räddningstjänsten har utfärdat ett VMA. Foto: André Tajti

Branden i Landskrona hamn är släckt

Uppdaterad
Publicerad

Branden på fartyget i Landskrona hamn har släckts. Räddningstjänsten fick jobba i tolv timmar med att få bukt med elden.

Det var vid 14-tiden på måndagen som räddningstjänsten larmades ut till branden vid Bruuns kaj, där en återvinningsanläggning ligger.

Tolv enheter från fem stationer var initialt på plats för att bekämpa elden. En omfattande operation, enligt Anders Liljeberg, larmbefäl på räddningstjänsten Syd.

”Branden ska släckas med vattenkanoner”

– Det är järnskrot på ett fartyg vid en kaj som brinner. Vi behöver få av skroten från båten för att släcka det. Fyller man på med vatten kan fartyget annars bli instabilt och börja sjunka.

En skrothög på ett fartyg brinner. Foto: André Tajti

Räddningsledaren uppmanade alla i området, där det finns rök, att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Röken går neråt, ut över varvsudden och industriområdet. Vi vill inte att folk där ska gå ut i den här röken. Det är aldrig bra att andas in rök och det kan vara allt möjligt skräp som brinner, sa Anders Liljeberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.