Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att kunna köpa lördagsgodis till dottern Novlie är ett nytt glädjeämne i Kenneth Kjellbergs liv, hör honom berätta om resan från totalt skuldsatt till en fungerande ekonomi i klippet. Foto: Minna Korsgren/SVT

Efter 18 år med skulder – Kenneth i Perstorp snart skuldfri

Uppdaterad
Publicerad

På ett år har Kenneth Kjellberg i Perstorp, som i hela sitt vuxna liv levt med skulder, snart klarat av sin skuldsanering, fått en fast anställning och gjort en magoperation som hjälpt honom gå ned 70 kilo i vikt.

Totalt har Kenneth Kjellberg haft skulder på drygt 600 000 kronor. I perioder valde Kenneth att inte äta för att dottern skulle få mat. Ett år senare är hans skuldsanering snart klar och han har fått fast jobb som sjökock.

Hör vad som hänt på ett år i Kenneths liv i klippet.

Skuldberget i Perstorp

SVT Nyheter Helsingborg publicerade för ett år sedan en rad reportage som skildrade hur hårt överskuldsatthet påverkar både drabbade individer och samhället.

En av de drabbade vi följde var Kenneth Kjellberg och hans dotter Novalie som bor i Perstorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skuldberget i Perstorp

Mer i ämnet